KÁRPÁTALJAI TUDOMÁNYOS ADATBANK -

Keresés

Név (szerző, szerkesztő): Évszám Tudományterület:

Részletes keresés


Cím szerint:


Balogh Ildikó

Balogh Ildikó vagyok, 1991-ben születtem a Beregszászi járási Hetyenben. Jelenleg szülőfalumban élek. 2009-ben a Nagyberegi Református Líceumban érettségiztem, ahol magyar nyelven tanultam. Ezután 2013-ban az Ungvári nemzeti Egyetemen szereztem „baccalaureus” képesítést történelem szakon. 2014-ben végeztem el a magiszteri képzést az Ungvári Nemzeti Egyetem történelem szakán. Ez évben, a diplomák megszerzését követően felvételt nyertem az DE BTK Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolájába.

tovább...

Heczel Anita

Heczel Anita vagyok, 1991-ben születtem Visken. 1997-ben kezdtem el a tanulmányaimat a Viski Kölcsey Ferenc Középiskolában, majd a Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceumban folytattam, ahol 2009-ben érettségiztem. Ezután felvételt nyertem az Ungvári Nemzeti Egyetem Fizika Karára, ahol először a „baccalaureus”, majd a „master” a diplomát szereztem meg. Szakképesítésem fizikus, fizika és informatika tanár. Egyetemi éveim alatt 2 évig tagja voltam a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének. 2014 tavaszán az ELTE Természettudományi Karának Anyagfizikai Tanszékén részképzésen vettem részt. A diploma sikeres megvédése után felvételt nyertem az ELTE TTK Fizika Doktori Iskolájába, 2014 őszén kezdtem el a doktori munkámat. Jelenleg Budapesten élek.

tovább...

Iván Irén

Iván Irén vagyok, 1991. december 6-án születtem Beregszászban (Kárpátalja). Tanulmányaimat 1998-ban a Beregszászi 8. sz. Mikes Kelemen Középiskolában (ma 10. sz. Középiskola nevét viseli) kezdtem el, majd ugyanitt érettségiztem 2009-ben. S a 2010 évben sikeresen teljesített központi emeltszintű vizsgákat követően nyertem felvételit a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola történelem szakjára nappali tagozaton. Történelem tanulmányaim során Beregszász épületeinek arculatváltozásával foglalkoztam.
Szakdolgozatom:
„Beregszász középületei és a város arculatváltozása 1901-1944 között a m. kir. államépítészeti hivatal iratai alapján„.
A diplomák megszerzését követőn 2015 júniusában felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Történelem és Néprajzi Doktori Iskola, Bölcsészettudományi Kar, Történelem szakára. Ennek keretén belül a Társadalom, Gazdaság és Életmód Programban folytatom a doktori képzést.
tovább...

Kopasz Gyula

Kopasz Gyula vagyok, 1991. augusztus 25-én születtem Dercenben (Kárpátalja, Munkácsi járás). Jelenleg is szülőfalumban élek. Tanulmányaimat a Derceni Középiskolában kezdtem el, majd a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában érettségiztem. 2010-ben felvételt nyertem az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Karának magyar történelem és európai integráció szakára. 2015-ben szereztem meg az Msc diplomát az említett tanintézményben Diplomamunkám témája: Az Anjou-kori Magyarország külpolitikájának alapvető irányvonalai. A diploma megszerzését követően, 2015 júniusában felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolájába. tovább...

Turóci Jolán

Turóci Jolán vagyok, 1991-ben születtem a Beregszászi járás Zápszony községében. Az általános iskolát szülőfalumban végeztem el, majd 2008-ban szereztem érettségit a Kaszonyi Középiskolában. Ezután 2013-ban az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Karán szereztem „mester” képesítést fizika szakon. Jelenleg pedig ennek az intézménynek vagyok 2. évfolyamos aspiránsa.

tovább...csak az Adatbankban
FRISS FELTÖLTÉSEK
HASZNOS LINKEK

KAPCSOLAT

FACEBOOK